زیستکده قلعه تل


زیستکده قلعه تل

Main My profile designer
در باره ي ما

به وبلاگ زیستکده قلعه تل خوش آمدید. امیدوارم مطالب وبلاگ ، مفید و سود مند واقع بشوند و لحظات خوشی را سپری کنید . از نظرات سازنده خود ما را بی بهره نگذارید .
پيوند روزانه
دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی
اهدای عضو
الو دکتر
انتشارات گاج
موسسه گزینه دو
کانون فرهنگی آموزشی - قلم چی
سازمان سنجش آموزش کشور
مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش
کنکور
لوکس بلاگ
خرید از علی اکسپرس تحویل ایران
خرید از علی بابا
جلو پنجره جک جی 5
الوقلیون
:: تمام پيوندها ::
جستجو در سايت
"لطفا از کلمات کليدي براي جستجو استفاده کنيد !!!


طراح قالب

Www.LoxBlog.Com
بیماری Niemann-Pick C

 بیماریtype  Niemann-Pick C

بیماری Niemann–Pick disease (NP)، اولین بار توسط Albert Niemann و سپس توسط Ludwig Pick معرفی گردید. به دنبال آن محققان، این بیماری را بر اساس سرعت پیشرفت و الگوی درگیری اندام­ها و ذخیره­ ی لیپیدی، به چهار زیرگروه A-D طبقه بندی کردند.  NP نوعی بیماری، آتوزومی مغلوب است که با ذخیره­ ی لیپید در لیزوزوم­ها همراه است. شیوع آن حدودا یک به ازاء هر 150000 نفر است. سن شروع این بیماری کاملا متغیر بوده، علاوه بر این سرعت پیشرفت و مدت زمان زنده ماندن آنها، از علائم بالینی کاملا متغیر در این بیماران است. انواع A (OMIM #257200) و B (OMIM #607616) این بیماری به دلیل جهش در ژنacid sphingomyelinase(SMase)  و از بین رفتن فعالیت این آنزیم ایجاد می­شود. این آنزیم درون لیزوزوم­ها قرار دارد و برای متابولیزه کردن اسفنگومیلین ضروری است. از دست رفتن عملکرد این آنزیم منجر به اختلال در متابولیسم اسفنگومیلین و تجمع آن درون سلول و نهایتا مرگ سلولی و اختلال عملکرد اندام­های مهم بدن همچون مغز و کبد می­گردد. این بیماری به نام Acid Sphingomyelinase Deficiency (ASMD) نیز معروف است. نوع C و D، ناشی از جهش در ژن­های NPC1 و NPC2 هستند و low-degree sphingomyelin storage type هستند. این بیماران قادر به متابولیزه کردن کلسترول و سایر لیپیدها درون سلول نیستند. در نتیجه، میزان زیادی کلسترول داخل کبد، طحال و مغز مجتمع شده و باعث اختلال عملکرد این اندام­ها می­گردد. ژن NPC1 بر روی کروموزوم 18q11 واقع شده است و جهش در آن، در 95% از این گروه بیماران یافت می­شود، در حالیکه ژن NPC2 بر روی کروموزوم 14q24.3 قرار دارد و جهش در آن، بسیار نادر و فقط در 5% از بیماران مشاهده گردیده است.

باید توجه داشت که گاهی، بیماران NP را بر اساس شدت تجمع کلسترول سلولی، به دو گروه طبقه­ بندی می­کنند: فرم کلاسیک یا تیپیک و فرم واریانت یا خفیف بیماری. حدود 80% از بیماران فنوتیپ کلاسیک و بقیه فقط فرم واریانت را نشان می­دهند.

علائم بیماری نیمن­ پیک C

یکی از مشکلات بیماری نیمن­پیک C تشخیص دشوار آن به دلیل پیچیدگی علائم و متغیر بودن علائم در بین بیماران است. این بیماری به طور کلی ممکن است با علائم زیر همراه باشد:

  1. علائم نورولوژیک: مانند آتاکسیا، مشکل در حرکت دادن کره­ ی چشم به سمت بالا و پایین (vertical supranuclear gaze palsy)، دیستونی، مشکلات تکلم، مشکلات بلع، آسیب­های مغزی، مشکلات حرکتی و  هیپوتونی، مشکلات یادگیری، dementia، ترمور، تشنج، عقب افتادگی ذهنی  

  2. علائم سیستمیک: مانند بزرگ شدن کبد و طحال و ندرتا مشکلات ریوی.

سن بروز بیماری نیمن­پیک نوع C

بیماری NP-C می­تواند در هر سنی بروز کند ولی معمولا در دوران نوزادی (کمتر از شش سال) و بچگی (15-6 سال) تشخیص داده می­شود. با این وجود برخی از بیماران ممکن است علائم را بسیار دیر و در دوران بزرگسالی نشان دهند (حدود 18 سالگی). علائم و سرعت پیشرفت بیماری، قویا تحت تاثیر سن شروع بیماری است. در بیمارانی که سن شروع بیماری در دوران نوزادی است، معمولا مشکلات و نارسایی­های شدید کبدی و ارگانومگالی، در بیمارانی که سن شروع در دوران بچگی است، ضایعات نورولوژیک سریع و ارگانومگالی متغیر و در بیماران با فرم late-onset بیماری، تظاهرات متفاوتی از آتاکسی پیشرونده، ناهنجاری­های حرکتی و dementia مشاهده می­شود.     

شاخصه­ ها­ی سلولی بیماری نیمن­پیک نوع C و پروتئین­های NPC1 و NPC2

شاخصه­ ی سلولی این بیماری تجمع کلسترول غیراستریفای شده در late endosomes/lysosomes است. بررسی موش­های جهش­یافته برای این دو ژن نشان داده که این موش­ها نیز علائمی شبیه انسان نشان می­دهند و فرض می­شود که این دو پروتئین ممکن است عملکرد مرتبط به هم در یک مسیر متابولیکی داشته باشند. به نظر می­رسد که این دو پروتئین نقش اساسی در ترافیکینگ کلسترول و گلیکولیپیدها داشته باشند ولی عملکرد دقیق آنها و میانکنش­های آنها ناشناخته است. پروتئین NPC1، یک پروتئین غشایی بزرگ است که ابتدائا در late endosomes/lysosomes واقع شده و سپس در جریان چرخه­ های سلولی به دستگاه گلژی می­رسد. اما پروتئین NPC2، یک پروتئین کوچک 132 آمینواسیدی و محلول است که در اکثر بافت­ها به ویژه بیضه، کلیه و کبد بیان دارد. در گذشته، به دلیل اینکه اولین بار در اپیدیدیم یافت شد، به این پروتئین HE1 اطلاق می­گردید و HE به واژه­ی Human epididymis اشاره داشت. ولی مطالعات بعدی نشان داد که HE1 نه فقط در اپیدیدیم فراوان است، بلکه به وفور در  بافت­های دیگر بیان می­شود و به همین دلیل پیشنهاد شد که این پروتئین نه تنها در تشکیل اسپرم بلکه در عملکردهای مهم دیگر نقش دارد. پروتئین NPC2 به طور غالب در لیزوزوم­ها قرار دارد. بررسی ساختاری بیشتر پروتئین NPC2 منجر به این پیشنهاد شد که احتمالا این پروتئین یک دومین اتصالی به کلسترول دارد و به دنبال آن مشخص شد که NPC2 میل ترکیبی بالایی برای اتصال به کلسترول غیراستریفای شده دارد و سریعا کلسترول را به وزیکول­های فسفولیپیدی انتقال می­دهد. مطالعات ساختاری پروتئین NPC2 حاکی از این است که دارای چهار دومین عملکردی است که با ECR مشخص می­شوند. این دومین­ها عبارتند از ECR A-D که ECR A برای ترشح کارآمد آن و ECR D برای اتصال به کلسترول ضروری هستند. علاوه بر این به نظر می­رسد که این پروتئین ممکن است در آکسونال ترانسپورت هم نقش داشته باشد. 

درمان

تا به حال هیچ درمان قطعی برای NP-C وجود ندارد ولی اخیرا استفاده از دارویی به نام miglustat، می­تواند برخی علائم بیماری را کاهش دهد. Miglustat، مولکول کوچکی است که به طور قابل برگشتی آنزیم گلیکوزیل­سرامید سینتاز را که اولین مرحله­ ی سنتز گلیکواسفنگولیپید را کاتالیز می­کند، مهار می­نماید. این دارو وقتی برای این بیماران تجویز شد که مشخص گردید توان عبور از سد خونی- مغزی را دارد و باعث کاهش ذخیره­ ی اضافی گانگلیوزیدهای مغزی شده و طول عمر مدل­های حیوانی NP-C را افزایش می­دهد. میگلوستات اخیرا در کشورهای اروپایی برای درمان علائم نورولوژیک پیش­رونده، در بیماران با adult NP-C، آزمایش شده و اثرات مفید آن تایید گردیده است. این دارو، اولین داروی تایید شده برای درمان NP-C می­باشد. 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







نوشته شده توسط خانم دکتر علوی | لينک ثابت |یک شنبه 8 شهريور 1394برچسب:,|


آخرين مطالب
گلبول { گویچه } قرمز
تنظیم عصبی ترشح بزاق
گوارش و جذب چربی ها
پلاناریا
محل بلع
ساختار دیواره معده
نحوه فعال شدن پپسینوژن
ساختار سلول کناری معده ونحوه ی ترشح اسید
بافت پیوندی سست
ساختار دیواره لوله گوارش
نسخه‌های سنتی برای رفع عطش روزه داران
ارائه جایگزینی مناسب برای استخوان‌های آسیب‌دیده در بدن
چطور به راحتی روزه بگیریم؟
15خوراکی که نیاز به یخچال ندارند!
ویژگی های درمانی گیاه بنفشه از نگاه امام رضا (ع)
پفک با بدن انسان چه می‌کند؟
خطر افزایش تب مالت با خوردن "آیس پک" پر طرفدار!
تولید ابر مولکولی که ویروس‌های مرگبار را از بین می‌برد
تصفیه پساب از آلودگی‌های زیست محیطی با فناوری پلاسما در دانشگاه تبریز
چطور پیاده‌روی کنیم که لاغر شویم؟
لغت نامه ارتوپدی
فتوسنتز
ساختار تاژک و سانتریول
عصب سیاتیک
تاثیر نوترکیبی
چرخه زندگی ویروس تبخال
هورمون های T4 - T3
رگ ها و ساختار گره لنفی
انواع نورو گلیا
نظریه درون همزیستی
گیرنده های نور و سلول های عصبی شبکیه
ساختار عصب
منیسک ( آسیب دیده و سالم )
دستگاه گوارش پرنده
حس بویایی
زنجیره پلی نوکلئوتیدی
تکامل اسب
بيولوژی، عملکرد و شناسايی microRNA ها
تلومر و نقش آن در بيماری ‌های ژنتيک و سرطان
مقالات علمی
بازیافت زباله‌های پلاستیکی با کرم‌ پلاستیک‌خوار
چرا مارها زبانشان را تکان می‌دهند؟
انواع ماسک صورت میوه های زمستانی برای زیبایی پوست
شایع ترین بیماری های عفونی بعد از سرماخوردگی
به این دلایل غذاهای پرچرب نخورید!
آشنایی با یک گروه از دیستروفی های عضلانی
۱۰ راهکار برای درمان کم خونی
بیماری پوستی ایکتیوز یا فلس ماهی
دانلود سوال زیست 2
تکامل ژن های جدید مشخص شد


موضوعات
زیست دهم تصویر زیست سوم تصویر زیست چهارم تصویر کنکور خبر و دانستنی های زیستی طب سنتی - سلامتی سوال های زیست شناسی انیمیشن های زیست شناسی کتاب های زیست شناسی مشاوره و مطالعه
پيوند وبلاگ

دانلود آهنگ جدید ایرانی قلعه تل زیباست دهکده ی رایانه ردیابی ماشین حمل هوایی ماینر از چین لیزر دوچرخه هد اپ یسپلی کیلومتر روی شیشه جلو پنجره لیفان ایکس 60

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان زیستکده قلعه تل و آدرس bioglt.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی

آرشيو
خرداد 1396
خرداد 1395
دی 1394
مهر 1394
شهريور 1394
مرداد 1394
تير 1394
خرداد 1394
ارديبهشت 1394
فروردين 1394
بهمن 1393
دی 1393
آذر 1393
آبان 1393
نويسندگان
نويسنده وبلاگ :
یحیی رضائی 09168912846
خانم دکتر علوی
آمار سايت
كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS
لوگوي دوستان
موزيک و کد جاوا

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 57
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 57
بازدید ماه : 243
بازدید کل : 7630
تعداد مطالب : 228
تعداد نظرات : 53
تعداد آنلاین : 1


دعای فرج آیه قرآن تصادفی
ساعت فلش مذهبی

کد هدایت به بالا